Prajitura Anca

Pregatesti blatul asa: Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 lingur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 8 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema si umplutura:
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 sticlute esenta de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 8 galbenusuri
  • 1 pachet margarina
  • 2 pachete biscuiti simpli
  • 300 ml lapte cu cafea
  • 100 g crema de ciocolata din comert (
  • 1/2 borcan gem dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa:

Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 linguri de faina. Compozitia obtinuta o pui intr-o tava pe care ai uns-o mai intai cu margarina si ai tapetat-o cu faina. Dai tava la cuptor si lasi prajitura sa se coaca 40 minute.

Pregatesti crema asa:

Pui laptele la fiert, iar galbenusurile le amesteci cu zaharul. Separat, amesteci cu mixerul margarina pana devine cremoasa.

Cand laptele fierbe adaugi galbenusurile si mai fierbi

pana se ingroasa putin.

Lasi compozitia la racit, apoi adaugi si margarina facuta crema.

Cand blatul s-aracit putin, pui crema, si peste aceasta adaugi biscuitii inmuiati in lapte cu cafea.

Deasupra pui crema de ciocolata si gemul ales.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori