Prajitura Anca

Pregatesti blatul asa: Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 lingur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 8 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema si umplutura:
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 sticlute esenta de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 8 galbenusuri
  • 1 pachet margarina
  • 2 pachete biscuiti simpli
  • 300 ml lapte cu cafea
  • 100 g crema de ciocolata din comert (
  • 1/2 borcan gem dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa:

Bati albusurile cu mixerul, impreuna cu zaharul, apoi adaugi cocosul si macul, iar la final 2 linguri de faina. Compozitia obtinuta o pui intr-o tava pe care ai uns-o mai intai cu margarina si ai tapetat-o cu faina. Dai tava la cuptor si lasi prajitura sa se coaca 40 minute.

Pregatesti crema asa:

Pui laptele la fiert, iar galbenusurile le amesteci cu zaharul. Separat, amesteci cu mixerul margarina pana devine cremoasa.

Cand laptele fierbe adaugi galbenusurile si mai fierbi

pana se ingroasa putin.

Lasi compozitia la racit, apoi adaugi si margarina facuta crema.

Cand blatul s-aracit putin, pui crema, si peste aceasta adaugi biscuitii inmuiati in lapte cu cafea.

Deasupra pui crema de ciocolata si gemul ales.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc