Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza f
Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza faina, amestecand cu un tel, apoi se adauga praful de copt stins cu putin otet. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor, la foc moderat.
Intre timp, se pregateste crema. Se pune laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, cate o lingura pe rand si se amesteca. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand crema se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si se adauga zeama de lamaie dupa gust. Se incorporeaza si frisca.
Se scoate blatul racit din tava, se asaza pe un platou si se intinde crema deasupra. Se curata banana de coaja si se taie rondele, iar nectarinele se taie in feliute. Se asaza peste crema, alternand rondele de banana, feliute de mandarina din compot, scurse de sirop si feliile de nectarine si se da o ora la rece. Se tale in bucati si se
orneaza cu putina frisca.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii