Prajitura Astoria

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza f

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O jumatate de cana de lapte
  • un ou
  • 150 g unt
  • 2 cani de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingura de unt
  • Pentru crema: 2 cani cu lapte
  • 200 g frisca
  • 3 linguri de faina
  • o cana si jumatate de zahar
  • zeama de lamaie
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o banana
  • 2 nectarine
  • 100 g mandarine din compot

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza faina, amestecand cu un tel, apoi se adauga praful de copt stins cu putin otet. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor, la foc moderat.

Intre timp, se pregateste crema. Se pune laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, cate o lingura pe rand si se amesteca. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand crema se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si se adauga zeama de lamaie dupa gust. Se incorporeaza si frisca.

Se scoate blatul racit din tava, se asaza pe un platou si se intinde crema deasupra. Se curata banana de coaja si se taie rondele, iar nectarinele se taie in feliute. Se asaza peste crema, alternand rondele de banana, feliute de mandarina din compot, scurse de sirop si feliile de nectarine si se da o ora la rece. Se tale in bucati si se

orneaza cu putina frisca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Desert baclava de post
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola