Prajitura Battenberg

Umbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si printul Louis of Battenberg. Cele 4 bucati de prajitura simbolizand cei 4 printi din Battenberg

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Battenberg

Ingrediente

  • 200 gr.unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 200 gr. faina
  • 3 oua
  • 300 gr. masa de martipan alb (se gaseste in comert)
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 4 linguri gem de coacaze
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte se adauga siropul de zmeura. Cel de-al doilea aluat ramane galben.

2. Se captusesc 2 forme de chec cu pergament si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180*C la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160*C , timp de 30 de minute.

3. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.

4. Se unge o bucata alba cu gem de coacaze si se lipeste cu o bucata roz. Se aseaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu gem de coacaze si se aseaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu gem, de care lipim o bucata alba (ca la o tabla de sah).

5. Masa de martipan se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura.

6. Se incalzeste gemul de caise cu care se unge deasupra prajitura, apoi se acopera cu martipan. Se orneaza dupa plac. Prajitura se pregateste cu 1-2 zile inainte, pentru ca gemul sa parfumeze prajitura.


Serviti prajitura Battenberg taiata felii si alaturi de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Bucataras.RO

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide