Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus prafu
Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema: untul se freaca cu zaharul. Se adauga 2 galbenusuri,vanilia, nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).
Crema se amesteca pana devine spumoasa si se dauga nucile.
Se intinde peste blatul racit.
Glazura: zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita) si se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc, se pun zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste.
Se intinde peste crema.
Reteta Prajitura brath a fost propusa de MC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereAm sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am...
Drob de curcan in foietajDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii