Prajitura brath

Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus prafu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul : 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema: 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina)
  • 7 linguri cafea concentrata(ness)rece
  • 150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
  • Glazura: 200 g zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri margarina
  • 3 linguri apa

Mod de preparare

Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.

Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.

Crema: untul se freaca cu zaharul. Se adauga 2 galbenusuri,vanilia, nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).

Crema se amesteca pana devine spumoasa si se dauga nucile.

Se intinde peste blatul racit.

Glazura: zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.

Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita) si se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc, se pun zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste.

Se intinde peste crema.
Reteta Prajitura brath a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci