Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, lapt
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca cu faina, margarina, laptele, galbenusul si se framanta bine. Se imparte coca obtinuta in 4 parti egale si se lasa in repaus timp de 15 minute. Apoi se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire, dupa care se presara deasupra nuca macinata si putin zahar. Se ruleaza foile strans si se asaza in tava unsa cu unt. Se ung rulourile cu un albus batut spuma si se coc la foc potrivit.
Prajitura se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Gogosi pufoase
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii