Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra. Se bat galbenusurile, apoi
Prepararea blatului
Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra.
Se bat galbenusurile, apoi se pun in amestecul de albusuri cu zahar. Se adauga in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Se omogenizeaza compozitia cu o spatula. Se aseaza pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi se toarna cu lingura compozitia intr-un strat subtire. Se niveleaza cu spatula. Se da la cuptor si se coace timp de 5-10 min. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.
Prepararea cremei de ciocolata
Se prepara un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Se fierbe siropul pana la topirea zaharului. Se bate spuma galbenusurile, apoi se adauga siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se bate frisca si se incorporeaza in compozitie cand aceasta s-a racit.
Prepararea glazurii
Se pastreaza putina ciocolata pt. decor. Se incalzeste frisca, se adauga in ea ciocolata ramasa topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Finisarea prajiturii
Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm Se taie platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Se pune crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Se pune cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si se aseaza unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand este gata, se pune la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, se imbraca in crema de ciocolata fiecare prajitura. Se da iar la rece 5-10 min. Se scoate de la rece, se toarna glazura si cu o spatula se acopera uniform deasupra si lateral. Se pune cate o prajitura pe farfurie si se toarna in jur putina inghetata topita. Se fac cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cer, din interiorul stropului de ciocolata spre afara. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii