Prajitura Carte Noire

Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra. Se bat galbenusurile, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua intregi
  • 60 g faina
  • 7 albusuri separate
  • 30 g zahar pudra
  • 45 g unt topit
  • 100 g coaja uscata de portocale
  • 2 portocale
  • coaja proaspat rasa si sucul
  • un amestec din 225 g pudra de migdale neprajite (care se obtine prin rasnire) si 225 g zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata: 6 galbenusuri
  • 350 g ciocolata de menaj amaruie topita
  • 500 ml frisca lichida 85 g zahar tos

Mod de preparare

Prepararea blatului

Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra.

Se bat galbenusurile, apoi se pun in amestecul de albusuri cu zahar. Se adauga in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Se omogenizeaza compozitia cu o spatula. Se aseaza pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi se toarna cu lingura compozitia intr-un strat subtire. Se niveleaza cu spatula. Se da la cuptor si se coace timp de 5-10 min. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.

Prepararea cremei de ciocolata

Se prepara un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Se fierbe siropul pana la topirea zaharului. Se bate spuma galbenusurile, apoi se adauga siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se bate frisca si se incorporeaza in compozitie cand aceasta s-a racit.

Prepararea glazurii

Se pastreaza putina ciocolata pt. decor. Se incalzeste frisca, se adauga in ea ciocolata ramasa topita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Finisarea prajiturii

Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm Se taie platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Se pune crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Se pune cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si se aseaza unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand este gata, se pune la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, se imbraca in crema de ciocolata fiecare prajitura. Se da iar la rece 5-10 min. Se scoate de la rece, se toarna glazura si cu o spatula se acopera uniform deasupra si lateral. Se pune cate o prajitura pe farfurie si se toarna in jur putina inghetata topita. Se fac cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cer, din interiorul stropului de ciocolata spre afara. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde