Prajitura Cocomac este o prajitura cu mac delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de nuca de cocos,mac, faina, zahar, oua si praf de copt.
Intai de toate icnepem lucrul la blatul. Pentru asta mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata
Trecem apoi la foaia de dobos: Batem albusurile spuma, punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt
Pentru crema: mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma
Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - ciocolata rasa
Se taie dreptunghiuri dupa ce a stat un timp la rece.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii