Prajitura crocanta

Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml frisca
  • 10 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingura faina
  • 80 g susan
  • 80 g seminte de dovleac tocate
  • 80 g seminte de floarea-soarelui tocate
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se topeste untul. Se adauga susanul, semintele de dovleac, cele de floarea soarelui si zaharul vanilat si se amesteca bine. Pasta obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptorul incins. Se coace la 180-200 grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana cand capata o culoarea aurie. Atentie, daca se rumeneste prea tare, prajitura va avea un gust amar. Se taie cubulete si se poate consuma atat proaspat scoasa din cuptor cat si rece. In functie de preferinte, se poate glazura cu ciocolata.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc