Se bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua linguri de faina si esenta
Se bat albusurile spuma tare, adaugandu-se un praf de sare si o cana de zahar. Se incorporeaza miezul de nuca macinat, doua linguri de faina si esenta de migdale. 0 jumatate din compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptorul incins pentru aproximativ o jumatate de ora. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa si se lasa cele doua blaturi la racit. Pentru crema se freaca smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se adauga la smantana. Cele 200 g frisca lichida se bat pe jumatate si se adauga in crema. Pe un platou se asaza un blat de bezea, se intinde crema deasupra si se pune si al doilea blat. Se topeste restul de ciocolata alba la bain-marie si se toarna deasupra, uniformizand. Se rumeneste miezul de nuca macinat intr-o tava la cuptor, se raceste si se presara deasupra. Se da la frigider pentru cateva ore inainte de a se servi.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleTotul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.
Friptura de porc cu garnitura de orezOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii