Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si put
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si putina esenta de vanilie, amestecand in continuu. Se curata bananele si se taie rondele. Se adauga in compozitie si se amesteca bine pana la sfaramarea bananelor si omogenizarea ingredientelor. Atentie! nu trebuie sa ramana bucati de banane deoarece la turnarea compozitiei in tava, se asaza pe fundul ei si se arde prajitura. Se face frisca din pliculetul de frisca, intaritorul de frisca, zaharul vanilat si un pahar de lapte amestecandu-se, pana se obtine o consistenta crescuta. Apoi se pune la rece, in frigider. Compozitia de prajitura se toarna intr-o tava
unsa cu putin unt si se baga la cuptorul in prealabil incalzit, la foc potrivit, pana se coace. Apoi, se lasa la racit, NU in frigider. Cand este rece, se pune deasupra frisca din frigider. Se poate decora cu fructe dulci si uscate. Noi am folosit smochine.
Se serveste rece, ca desert.
Alte retete recomandate
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...
Jeleu de fructe• curatati ananasul si pepenele de coaja si taiati-l in cubulete• adaugati pepenele si ananasul prin palnia de
Punch cu pepene galbenDin galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta...
Punch indianTrebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...
Crema catalanaO altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Este o reteta...
Salata de cartofiCine ma cunoaste stie ca-s nonconformista si nici cand vine vorba sa denumesc o prajitura nu ma pot abtine.....pai sa incepem...
Desert prajitura RamasitaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii