Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie; 1 cana de apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie pentru sirop
  • Pentru crema: 15 biscuiti cu miere
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 1 cana de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 25 de minute. In acest timp, se pregateste crema: se trece pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuitii. Separat, se freaca untul cu zaharul pana se topeste acesta din urma, apoi se adauga cacaua, nucile, lamaia si biscuitii. Se omogenizeaza crema si se da la rece pentru 15 minute. Se fierbe apoi siropul din apa cu zahar si esenta de vanilie si dupa ce a dat in cateva clocote, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul si se intinde crema de cacao. Se topestei ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi. Se pune fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si se orneaza prajitura. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se taie bucati.
Prajitura iese foarte buna si cu biscuiti simpli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide