Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja
Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 25 de minute. In acest timp, se pregateste crema: se trece pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuitii. Separat, se freaca untul cu zaharul pana se topeste acesta din urma, apoi se adauga cacaua, nucile, lamaia si biscuitii. Se omogenizeaza crema si se da la rece pentru 15 minute. Se fierbe apoi siropul din apa cu zahar si esenta de vanilie si dupa ce a dat in cateva clocote, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul si se intinde crema de cacao. Se topestei ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi. Se pune fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si se orneaza prajitura. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se taie bucati.
Prajitura iese foarte buna si cu biscuiti simpli.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii