Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja
Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 25 de minute. In acest timp, se pregateste crema: se trece pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuitii. Separat, se freaca untul cu zaharul pana se topeste acesta din urma, apoi se adauga cacaua, nucile, lamaia si biscuitii. Se omogenizeaza crema si se da la rece pentru 15 minute. Se fierbe apoi siropul din apa cu zahar si esenta de vanilie si dupa ce a dat in cateva clocote, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul si se intinde crema de cacao. Se topestei ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi. Se pune fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si se orneaza prajitura. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se taie bucati.
Prajitura iese foarte buna si cu biscuiti simpli.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii