Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte este o reteta usoara, cu un rezultat delicios. Daca vei incerca aceasta reteta de prajitura cu crema cu siguranta o vei si repeta.
In primul rand preparam crema pentru ca va trebui sa stea la frigider cat timp preparam blaturile pentru prajitura. Punem gelatina la inmuiat in apa rece, laptele condensat il amestecam cu 50ml lapte.
In ceilalti 50ml lapte dizolvam gelatina fara a o fierbe. Apoi o adaugam amestecului de lapte condensat, adaugam si mierea, batem frisca si o adaugam si pe aceasta amestecand usor, dupa care dam crema la frigider.
Preparam foile:
Batem galbensurile cu zahar pana cand s-au deschis la culoare si sunt pufoase. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacao si un varf de sare. Adaugam putin din cantitatea de albus batut, iar apoi il incorporam pe tot, amestecand usor.
Impartim aluatul in doua foi pe care le coacem 8-10 minute la cuptorul incins la 180 de grade. Dupa ce s-au racit si blaturile, adaugam crema in mijloc, topim ciocolata neagra pe care o turnam deasupra, o lasam sa se intareasca si lasam la frigider minim 1 ora.
Prajitura cu foi de cacao si crema de lapte se serveste taiata felii, decorata cu frisca si ciocolata rasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii