Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte este o reteta usoara, cu un rezultat delicios. Daca vei incerca aceasta reteta de prajitura cu crema cu siguranta o vei si repeta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 8 oua
  • 234g zahar
  • 206g faina
  • 28g cacao
  • Pentru crema:
  • 200ml frisca lichida
  • 1 cutie lapte condensat
  • 100ml lapte
  • 6g gelatina (cantitatea necesara pentru 250ml lichid)
  • 50g miere
  • esenta de vanilie
  • Ciocolata neagra pentru glazura

Mod de preparare

In primul rand preparam crema pentru ca va trebui sa stea la frigider cat timp preparam blaturile pentru prajitura. Punem gelatina la inmuiat in apa rece, laptele condensat il amestecam cu 50ml lapte.

In ceilalti 50ml lapte dizolvam gelatina fara a o fierbe. Apoi o adaugam amestecului de lapte condensat, adaugam si mierea, batem frisca si o adaugam si pe aceasta amestecand usor, dupa care dam crema la frigider.

Preparam foile:

Batem galbensurile cu zahar pana cand s-au deschis la culoare si sunt pufoase. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacao si un varf de sare. Adaugam putin din cantitatea de albus batut, iar apoi il incorporam pe tot, amestecand usor.

Impartim aluatul in doua foi pe care le coacem 8-10 minute la cuptorul incins la 180 de grade. Dupa ce s-au racit si blaturile, adaugam crema in mijloc, topim ciocolata neagra pe care o turnam deasupra, o lasam sa se intareasca si lasam la frigider minim 1 ora.


Prajitura cu foi de cacao si crema de lapte se serveste taiata felii, decorata cu frisca si ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide