Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se lasa coca sa se odihneasca
Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se lasa coca sa se odihneasca o ora. Se imparte apoi in trei parti egale, din care se intind foi. Fiecare foaie se taie in patrate cu latura de 12 cm. Se prepara o umplutura din branza de vaci, zahar, oua, stafide, coaja rasa de lamaie, gris si faina. Se asaza pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura. Se ruleaza apoi patratele si se asaza in tava. Dupa ce au crescut putin, se pun in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Tiramisu Ciocolata de casa
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii