Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in
Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in 2 parti egale.
Separat se amesteca branza dulce cu zahar dupa gust, 1-2 plicuri de zahar vanilat, putina scortisoara pentru cine doreste si-i place, 2 oua intregi, 1-2 linguri de smantana, coaja rasa de la o lamaie, stafide dupa preferinte.
Se intinde prima foaie si daca e putin lipicioasa se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste. Se ia pe sucitor (altfel se rupe) si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina.
Peste foaie se pune compozitia de branza iar deasupra cealalta foaie, se unge cu ou si se inteapa ici colo cu furculita.
Se baga la cuptor 40-45 min pana se rumeneste.
Cuptorul trebuie incins cam cu 30 min. inainte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeZilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am...
Desert negresa cu urda, mure si piersici
Comentarii