Prajitura cu branza pentru cafea

Rezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • zahar 65 grame
  • drojdie 50 grame
  • sare 5 gr
  • apa 160 ml
  • unt sau margarina 100 gr
  • 3 oua

Mod de preparare

Rezulta doua bucati.

Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa 50 - 55 grade C apoi se adauga treptat in cuva malaxorului; se malaxeaza 2 minute la viteza medie curatind continuu cuva malaxorului. Se adauga in continuare 2 oua si 125 g faina si se malaxeaza in continuare inca 2 minute la viteza mare, curatind cuva malaxorului. Se adauga apoi restul de faina pana se formeaza un aluat moale. Se scoate aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se mai framanta circa 6 - 8 minute. Se acopera si se lasa la odihna circa 10 minute.


Se imparte aluatul in doua bucati.

Modelare: se intinde fiecare bucata de aluat in foaie dreptunghiulara de dimensiuni 30 x 18 cm. Apoi fiecare foaie se pune in tava unsa cu unt. Se pune umplutura de branza pe mijlocul foii in lungime. Apoi marginile foii (latura de 30 cm) se taie sub forma a 12 pranjuri cu latimea de 2,5 cm. Se aduc pranjurii alternativ peste umplutura sub un anumit unghi.

Dospire: dupa modelare se acopera tava si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, circa 30 - 45 minute.

Cu oul ramas se unge si se adauga si un topping pregatit in prealabil.


Coacere: la 190 grade C circa 30 - 35 minute. Daca este necesar se acopera cu folie in ultimile minute de coacere pentru a nu se arde.


Umplutura: intr-un vas mic se amesteca 350 g branza de vaci, 85 g zahar si un albus de ou. Se amesteca in mixer pana devine spumoasa. Se adauga 250 g curmale curatate de samburi si maruntite, 20 g faina si 15 grame coaja de lamae.


Topping: intr-un vas mic amesteca 125 g faina, 60 g zahar si 60 g unt sau margarina moale pana se aglomereaza.

Preparatul se poate congela dupa modelare, acoperit cu folie de plastic. Cand s-a intarit se scoate din tava, se ambaleaza in folie contractibila sau folie de aluminiu. Poate fi pastrata in stare congelata timp de 4 saptamani. Pentru coacere se scoate din congelator si se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei timp de 2 ore, scoasa din folie si pusa in tavi neunse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura DELICIU
4
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan
Bucataras.RO

Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri. Pana la urma piureul de cartofi este...

Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori