Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, c
Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, ca si aluatul de beigli, sa se desprinda de mana, dar sa nu fie prea tare. Se lasa la rece un sfert de ora. Branza de vaci se macina si se amesteca cu restul de ou batut, mierea, stafidele inmuiate in prealabil, 2 linguri de smantana, vanilia si coaja de lamaie. Se intinde si se pune la copt intr-o tava emailata, cu pereti inalti, astfel incat marginile foii sa se poata indoi putin. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste putin. Intre timp batem albusurile, cu 250 grame zahar brun, pana va fi spuma tare. Amestecul de branza se intinde pe foaia coapta, apoi peste aceasta se intinde albusul batut si se mai pune la cuptor inca o jumatate de ora, pana se coace bine, la foc mic, pentru ca albusul sa fie doar uscat, fara sa se arda. In reteta originala, deasupra placintei se taiau si niste fasii, care formau un grilaj, sub care se punea gem de piersici.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura caise
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii