Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20
Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20 de minute in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Preagatim crema, batand frisca cu zahar pudra si fixator de spuma, apoi o punem deoparte. Punem intr-un castron branza, coaja rasa de lamaie, iaurtul natur si putin zahar pudra.
Strecuram ananasul din compot, iar jumatate il punem in ccrema, taiat bucatele. Apoi incalzim zeama de pe ananas, fara sa o fierbem, punem 1/2 pachetel de gelatina si amestecam pana devine uniforma. Dupa ce jeleul s-a racit putin, il punem in crema, apoi si frisca, turnam crema peste blatual racit si il tinem la frigider peste noapte, sa se intareasca.
Alte prajituri recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii