Prajitura cu branza si ananas

Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri rase de faina
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • unt
  • faina pentru ungerea tavii
  • Crema:
  • 1 pachet de branza de vaci
  • 3 dl frisca
  • 1 fixator de spuma
  • 1 ananas din conserva
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 iaurt natur
  • 1/2 pachetel de gelatina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20 de minute in tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Preagatim crema, batand frisca cu zahar pudra si fixator de spuma, apoi o punem deoparte. Punem intr-un castron branza, coaja rasa de lamaie, iaurtul natur si putin zahar pudra.

Strecuram ananasul din compot, iar jumatate il punem in ccrema, taiat bucatele. Apoi incalzim zeama de pe ananas, fara sa o fierbem, punem 1/2 pachetel de gelatina si amestecam pana devine uniforma. Dupa ce jeleul s-a racit putin, il punem in crema, apoi si frisca, turnam crema peste blatual racit si il tinem la frigider peste noapte, sa se intareasca.
Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide