Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20
Intai pregatim blatul. Din albusurile de ou batem o spuma tare, adaugam cu grija, pe rand, galbenusurile, apoi zaharul si faina. Il coacem aprox. 20 de minute in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Preagatim crema, batand frisca cu zahar pudra si fixator de spuma, apoi o punem deoparte. Punem intr-un castron branza, coaja rasa de lamaie, iaurtul natur si putin zahar pudra.
Strecuram ananasul din compot, iar jumatate il punem in ccrema, taiat bucatele. Apoi incalzim zeama de pe ananas, fara sa o fierbem, punem 1/2 pachetel de gelatina si amestecam pana devine uniforma. Dupa ce jeleul s-a racit putin, il punem in crema, apoi si frisca, turnam crema peste blatual racit si il tinem la frigider peste noapte, sa se intareasca.
Alte prajituri recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii