Pentru blat: Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de ju
Pentru blat:
Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de jur imprejur. Framantam rapid un aluat si adaugam cacao, ou, zahar si cca 4 linguri apa rece.
Se face o bila de aluat si se infasoara in folie, se lasa la frigider cca 30 min.
Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort-diam.26 cm tapetata cu hartie de copt.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca branza de vaci cu oua, zahar si zahar vanilat apoi se incorporeaza amidonul si mascarpone putin batut.
Compozitia de branza se aseaza pe blat si se niveleaza.
Pentru crusta se amesteca faina cu cacao, cafea solubila si zahar. Se aseaza deasupra fulgi de unt si se framanta rapid un aluat sfaramicios; acesta se repartizeaza uniform peste compozitia de branza si se coace prajitura la 45-50 minute.
Se pudreaza cu zahar
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii