Prajitura cu branza si ciocolata

Pentru blat: Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de ju

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • sare
  • 80g unt rece
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 40g zahar
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 160g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 250g mascarpone
  • Crusta
  • 125g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita cafea instant
  • 100g zahar
  • 100g unt

Mod de preparare

Pentru blat:

Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de jur imprejur. Framantam rapid un aluat si adaugam cacao, ou, zahar si cca 4 linguri apa rece.

Se face o bila de aluat si se infasoara in folie, se lasa la frigider cca 30 min.

Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort-diam.26 cm tapetata cu hartie de copt.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca branza de vaci cu oua, zahar si zahar vanilat apoi se incorporeaza amidonul si mascarpone putin batut.

Compozitia de branza se aseaza pe blat si se niveleaza.

Pentru crusta se amesteca faina cu cacao, cafea solubila si zahar. Se aseaza deasupra fulgi de unt si se framanta rapid un aluat sfaramicios; acesta se repartizeaza uniform peste compozitia de branza si se coace prajitura la 45-50 minute.
Se pudreaza cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide