Prajitura cu branza si Fanta

Prajitura cu branza si Fanta este o prajitura indragita de toata lumea. Blatul de cacao, crema de branza si jeleul de portocale se potrivesc de minune impreuna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si Fanta

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 90 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  •  
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce
  • 200 gr zahar praf
  • 1 pachet de unt
  •  
  • Pentru glazura:
  • 2 budinci vanilie
  • 1 l fanta portocale

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 170 de grade pana trece testul cu scobitoarea, apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

Untul se freaca cu zaharul. Cand devine spuma se adauga branza. Se intinde pe blatul racit si se pune la frigider.

Glazura de fanta se prepara ca o budinca obisnuita, se lasa pe foc pana se ingroasa. Apoi se adauga peste crema. Glazura trebuie sa fie calduta nu fierbinte.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Reteta de prajitura cu branza si Fanta a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.


Taiati prajitura cu branza si Fanta dupa ce s-a racit si s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Placinte ardelenesti
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti

Delicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

Placinte ardelenesti
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola