Prajitura cu branza si fructe

Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza m

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si fructe

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • Zeama unui compot de fructe exotice
  • 1 mana de fructe din compot
  • Esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 400 g branza fina cremoasa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 cutie mica de frisca lichida 250 ml
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Pentru decor:
  • Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura
  • mure
  • coacaze
  • capsuni)
  • Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca. Pentru asamblarea prajiturii taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam, asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.


Se taie cubulete si se orneaza cu fructe de padure.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita