Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza m
Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Freci bine crema de branza scursa, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva cristalele iar apoi adaugi frisca. Pentru asamblarea prajiturii taiem blatul in doua astfel incat sa obtinem doua parti egale. Insiropam primul blat, asezam cateva fructe scurse, deasupra ½ din crema si deasupra iar fructe. Printre ele putem pune si fructe din compot. Asezam al doilea blat, insiropam, asezam restul de crema si deasupra fructe de padure. Eu am pus si putina zeama de la fructe pe deasupra. Se tine la frigider cateva ore inainte de servire.
Se taie cubulete si se orneaza cu fructe de padure.
Alte retete recomandate:
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii