Prajitura cu branza si pasiflora

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca cu zaharul si praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu branza si pasiflora

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuti pisati
  • 100 g unt. Crema: 500 ml smatana pt frisca 38%
  • 130 g zahar sau mai puteti pune
  • in functie de gust
  • zahar vanilat 3 pachetele
  • 250 g branza mai grasa 30%-gen Philadelphia
  • 500 g crema de branza 5 sau 9%--->eu am pus 750 g 9% pt ca am folosit gelatina
  • 40 g praf de budinca instant--->eu am pus 1 plic de gelatina + 1/2 pahar lapte rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala
  • Pt gelatina de fruct: 8 pasiflora
  • 2 linguri cu zahar
  • 60 ml apa
  • 3 lingurite de gelatina
  • cam 8 gr
  • Puteti pune si alte fructe: capsuni
  • fructe din compot etc si deasupra turnati gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata.

Se bate frisca cu zaharul si praful de budinca in cazul in care nu puneti gelatina , apoi seadauga crema de branza si pachetul de Philadelphia si se mixeaza la viteza mica.

Gelatina o lasam la inmuiat in laptele rece,apoi o dizolvam la bain -marie-nu trebuie sa fiarba!

O punem peste crema de branza.

se pune amestecul peste blatul de biscuiti-trebuie sa fie intarit.

Pasiflora se taie in doua si se stoarce ca o lamaie.

In suc se pune zaharul si gelatina dizolvata in apa si apoi pusa la bain-marie pt dizuolvare completa(nu trebuie sa fiarba).

Inainte de a pune pasiflora,crema de branza trebuie sa fie intarita!

In carte scria ca se lasa 1 ora la congelator inainte de a pune glazura,dar din cauza gelatinei crema era deja intarita.

Se mai pune la frigider pt intarirea glazurii.

Reteta propusa de Alis
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Fusili cu sos de carne
Bucataras.RO

Fusili cu sos de carne

 Imi plac pastele Bolognese cu sos de carne dar adaptate dupa gustul meu. Nu ma prea impac eu cu vinul in...

Fusili cu sos de carne
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa