Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr
Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr-o folie si se lasa la frigider timp de o noapte. A doua zi se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu unt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana este semirumenit. Intre timp se pregateste umplutura. Se zdrobeste branza la care se adauga galbenusurile de ou, zaharul pudra, smantana, coaja de lamaie razuita si stafidele. Aluatul semirumenit se scoate de la cuptor si se unge cu gem de piersici un strat foarte subtire. Deasupra se adauga umplutura, se reintroduce la cuptor si se lasa pana capata o culoare deschisa. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri de ou, zahar si suc de lamaie. Prajitura se scoate din nou de la cuptor si se pune deasupra spuma si se presara cu bucati de migdale. Se pune inapoi la cuptor si se lasa la temperatura foarte mica pentru a se mai usca putin. Se scoate de la cuptor cand primeste o culoare roz deschis. Se lasa in tava sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
Prajitura cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii