Prajitura cu branza si spuma

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 12 dg faina
  • 7 dg margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar pudra
  • smantana
  • un praf de sare
  • gem de piersici
  • Pentru umplutura:
  • 40dg branza de vaca
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 coaja de lamaie razuita
  • 10 dg stafide
  • 5 dg migdale
  • Pentru spuma
  • 4 albusuri de ou
  • 5 dg zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr-o folie si se lasa la frigider timp de o noapte. A doua zi se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu unt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana este semirumenit. Intre timp se pregateste umplutura. Se zdrobeste branza la care se adauga galbenusurile de ou, zaharul pudra, smantana, coaja de lamaie razuita si stafidele. Aluatul semirumenit se scoate de la cuptor si se unge cu gem de piersici un strat foarte subtire. Deasupra se adauga umplutura, se reintroduce la cuptor si se lasa pana capata o culoare deschisa. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri de ou, zahar si suc de lamaie. Prajitura se scoate din nou de la cuptor si se pune deasupra spuma si se presara cu bucati de migdale. Se pune inapoi la cuptor si se lasa la temperatura foarte mica pentru a se mai usca putin. Se scoate de la cuptor cand primeste o culoare roz deschis. Se lasa in tava sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!