Prajitura cu branza si spuma

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 12 dg faina
  • 7 dg margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar pudra
  • smantana
  • un praf de sare
  • gem de piersici
  • Pentru umplutura:
  • 40dg branza de vaca
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 coaja de lamaie razuita
  • 10 dg stafide
  • 5 dg migdale
  • Pentru spuma
  • 4 albusuri de ou
  • 5 dg zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina, margarina, galbenusurile de ou, zaharul, praful de sare si smantana pana se obtine o masa omogena. Aluatul bine lucrat se pune intr-o folie si se lasa la frigider timp de o noapte. A doua zi se intinde aluatul si se pune intr-o tava tapetata cu unt. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana este semirumenit. Intre timp se pregateste umplutura. Se zdrobeste branza la care se adauga galbenusurile de ou, zaharul pudra, smantana, coaja de lamaie razuita si stafidele. Aluatul semirumenit se scoate de la cuptor si se unge cu gem de piersici un strat foarte subtire. Deasupra se adauga umplutura, se reintroduce la cuptor si se lasa pana capata o culoare deschisa. Intre timp se bate o spuma tare din albusuri de ou, zahar si suc de lamaie. Prajitura se scoate din nou de la cuptor si se pune deasupra spuma si se presara cu bucati de migdale. Se pune inapoi la cuptor si se lasa la temperatura foarte mica pentru a se mai usca putin. Se scoate de la cuptor cand primeste o culoare roz deschis. Se lasa in tava sa se raceasca.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Prajitura "Merisor"
Bucataras.RO

Prajitura "Merisor"

Ma gandeam s-o denumesc "Merisor" ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare...

Prajitura "Merisor"
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet