Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, jumatate se intinde in
Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, jumatate se intinde intr-o tava si se unge cu gemul de caise. Din cealalta jumatate de aluat se rasucesc 9 benzi, de lungimea tavii. Se pun deasupra stratului de gem de caise, ca un gratar, cele 5 galbenusuri se bat cu 200 g zahar, se adauga nuca macinata si pesmetul. Se bat cele 5 albusuri spuma tare, care se intinde peste compozitia din tava. Se coace in cuptorul fierbinte, la foc potrivit. Se taie in asa fel, incat sa se vada efectul creat de alternanta aluatului cu gemul si cu albusul, aspectul de buline.
Alte retete de prajitura recomandate
Prajitura cu prune
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii