Prajitura cu buline

Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, jumatate se intinde in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 130 g margarina Rama
  • 5+1 oua
  • 100+200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri gem de caise
  • 150 g nuxa macinata
  • 3 linguri pesmet

Mod de preparare

Faina, praful de copt, margarina, 1 ou, 100 g zahar, sucul si coaja de la lamaie se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, jumatate se intinde intr-o tava si se unge cu gemul de caise. Din cealalta jumatate de aluat se rasucesc 9 benzi, de lungimea tavii. Se pun deasupra stratului de gem de caise, ca un gratar, cele 5 galbenusuri se bat cu 200 g zahar, se adauga nuca macinata si pesmetul. Se bat cele 5 albusuri spuma tare, care se intinde peste compozitia din tava. Se coace in cuptorul fierbinte, la foc potrivit. Se taie in asa fel, incat sa se vada efectul creat de alternanta aluatului cu gemul si cu albusul, aspectul de buline.

Alte retete de prajitura recomandate

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori