Prajitura cu cacao simpla

Prajitura cu cacao simpla este o prajitura care se poate servi la cafea. Ingredientele sunt: untura, zahar, cacao, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 100 gr untura
  • 100 gr zahar praf
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte in care se dizolva o lingurita de amoniac
  • Crema: 200 gr unt
  • 200 gr zahar praf.
  •  
  •  

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele pentru aluat si obtinem o coca, pe care trebuie sa o impartim in doua. Coacem foile pe dosul pe dosul tavii. Trei galbenusuri, 12 linguri zahar praf se freaca, apoi adaugam pe rand 6 linguri apa si 12 linguri faina. O lingurita amoniac si cele trei albusuri batute spuma cu linguri de apa. Compozitia aceasta o coacem tot in tava unde am copt foile, ca sa fie la fel de mari. In tava, inainte de a pune compozitia, punem hârtie fara a se unge. Se coace la foc potrivit. Aceasta foaie, dupa ce s-a racit, se stopeste cu coniac sau rom, in care se pune sirop, se stopeste pe ambele parti. Se freaca untul cu zaharul spuma, separat intr-o cratita se fierbe 400 gr lapte cu o lingura de faina sa fie o pasta grosa, se pune 1 praf de vanilie si când se raceste se amesteca cu untul si zaharul care au fost frecate spuma. Se pune o foaie din prima compozitie apoi crema, iar pe urma foaia galbena, crema si la urma cealalta foaie din prima compozitie.

 


Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc