Prajitura cu cafea si espresso

Cine iubeste cafeaua cu siguranta va iubi si prajitura cu cafea. Unde mai pui ca se fae atat de usor!..

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si espresso

Ingrediente

  • 100 ml cafea espresso
  • doua linguri cafea macinata
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intai de toate am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron am batut spuma albusurile si un praf de sare, timp de 3 minute, apoi le-am adaugat 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si le-am batut pana au devenit bezea.
In alt castron am frecat galbenusurile si 4 linguri de zahar pana s-au albit si si-au marit volumul. Am adaugat treptat untul, cafeaua espresso si cafeaua macinata, apoi cu lingura am adaugat faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.
Peste galbenusuri am adaugat albusurile si am omogenizat usor.
Am uns o forma rotunda cu putin ulei, i-am tapetat fundul cu hartie de copt si am turnat usor compozitia.
Am copt prajitura, in cuptorul preincalzit, cca 40 de minute.
In cazul in care facem testul scobitorii si aluatul nu s-a copt (difera de la cuptor la cuptor), asezam deasupra prajiturii hartie de copt, ca sa nu se arda la suprafata si mai coacem 10 minute .


Dupa ce s-a racit, taiem prajitura si o servim pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci