Prajitura cu cafea si espresso

Cine iubeste cafeaua cu siguranta va iubi si prajitura cu cafea. Unde mai pui ca se fae atat de usor!..

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si espresso

Ingrediente

  • 100 ml cafea espresso
  • doua linguri cafea macinata
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intai de toate am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron am batut spuma albusurile si un praf de sare, timp de 3 minute, apoi le-am adaugat 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si le-am batut pana au devenit bezea.
In alt castron am frecat galbenusurile si 4 linguri de zahar pana s-au albit si si-au marit volumul. Am adaugat treptat untul, cafeaua espresso si cafeaua macinata, apoi cu lingura am adaugat faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.
Peste galbenusuri am adaugat albusurile si am omogenizat usor.
Am uns o forma rotunda cu putin ulei, i-am tapetat fundul cu hartie de copt si am turnat usor compozitia.
Am copt prajitura, in cuptorul preincalzit, cca 40 de minute.
In cazul in care facem testul scobitorii si aluatul nu s-a copt (difera de la cuptor la cuptor), asezam deasupra prajiturii hartie de copt, ca sa nu se arda la suprafata si mai coacem 10 minute .


Dupa ce s-a racit, taiem prajitura si o servim pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori