Prajitura cu cafea si nuca este delicioasa, pufoasa, cu o crusta crocanta de nuca in caramel. Se poate pregati cu succes pentru orice ocazie festiva, sau doar daca ti-e pofta de ceva bun.
Prajitura cu cafea si nuca se prepara asa:
Untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul si cafeaua. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, oprim flacara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat. Apoi incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.
Intre timp pregatim crusta de nuci si caramel:
Nucile le tocam si le prajim putin, cat sa le "reinviem" aroma. Punem zaharul la topit. Cand este complet topit il luam de pe foc, adaugam untul, amestecam si apoi frisca lichida. Dam inapoi pe foc pana cand se ingroasa putin si da primul clocot. Adaugam nucile tocate si amestecam.
Scoatem blatul prajiturii de la cuptor si turnam deasupra nucile in caramel. Intindem pe toata suprafata cu o spatula si lasam la racit.
Prajitura cu cafea si nuca se taie cuburi dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii