Prajitura cu cafea si nuca

Prajitura cu cafea si nuca este delicioasa, pufoasa, cu o crusta crocanta de nuca in caramel. Se poate pregati cu succes pentru orice ocazie festiva, sau doar daca ti-e pofta de ceva bun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cafea si nuca

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 50g cafea solubila
  • 50g cacao
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Crusta crocanta:
  • 100 gr nuci
  • 70g unt
  • 100ml frisca lichida
  • 100g zahar

Mod de preparare

Prajitura cu cafea si nuca se prepara asa:

Untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul si cafeaua. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, oprim flacara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat. Apoi incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.

Intre timp pregatim crusta de nuci si caramel:

Nucile le tocam si le prajim putin, cat sa le "reinviem" aroma. Punem zaharul la topit. Cand este complet topit il luam de pe foc, adaugam untul, amestecam si apoi frisca lichida. Dam inapoi pe foc pana cand se ingroasa putin si da primul clocot. Adaugam nucile tocate si amestecam.

Scoatem blatul prajiturii de la cuptor si turnam deasupra nucile in caramel. Intindem pe toata suprafata cu o spatula si lasam la racit.


Prajitura cu cafea si nuca se taie cuburi dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide