Prajitura cu caise

Smantana se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se incorporeaza rand pe rand ouale, apoi se toarna faina, putin cate putin si praful de copt stins cu z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 caise (din compot)
  • 200 ml smantana
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 1 jumatate plic de praf de copt
  • zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Smantana se freaca spuma cu zaharul si sarea. Se incorporeaza rand pe rand ouale, apoi se toarna faina, putin cate putin si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata. Se lasa la cuptor, pe foc mare, timp de 5 minute, dupa care se scoate, se pun deasupra jumatatile de caise si se lasa tava in cuptor inca 35 de minute, la foc

potrivit. Se scoate prajitura cand a capatat o culoare aurie, dupa care se lasa la racit si se taie felii.


Prajitura se serveste cu zahar vanilat deasupra.

Alte retete culinare:

Tiramisu Prajituri delicioase Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc