Prajitura cu capsuni este o reteta de prajitura de casa simpla, delicioasa si aromata, perfecta primavara cand avem din plin capsuni proaspeti.
Pentru ca este sezonul capsunilor, cele mai iubite fructe de padure, care au si cel mai incantator gust, va propun o reteta de prajitura delicioasa care ar arata excelent pe o farfurie din portelan delicat, preferata mea de la Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/zambila/632-farfurie-desert-zambila.html
Imparte cantitatea de capsuni in doua. Jumatate de kilogram pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, esenta de rom si 4 linguri de zahar, pentru a prepara sosul de capsuni. Lasa-le la fiert pana ce sosul scade si paseaza capsunile cu o furculita sau in blender, in functie de preferinte.
Restul de capsuni taie-le in bucati mici, pune peste ele 2 linguri de zahar si lasa-le deoparte. Intre timp prepara blatul pentru prajitura. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, pune peste ele restul de 2 linguri de zahar. Separat freaca galbenusurile cu ulei si sare. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Pune galbenusurile peste albusuri, pune zeama pe care au lasat-o capsunile peste care ai pus zahar, amesteca bine, apoi incepe sa adaugi faina, cate o lingura, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani mai groase. Poti folosi un tel, mixer sau un robot.
Incinge cuptorul. Pune amestecul intr-o tava. Adauga in el capsunile, pe toata suprafata lui. Pune tava la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi pentru inca 10-15 minute la 180 de grade Celsius. verifica daca prajitura este gata introducand in ea o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se lipeste nimic, este timpul sa opresti cuptorul.
Serveste prajitura de capsuni cu sosul de capsuni peste, alaturi de o limonada rece, si admirand frumusetea unui buchet de flori.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii