Prajitura cu capsuni este o reteta de prajitura de casa simpla, delicioasa si aromata, perfecta primavara cand avem din plin capsuni proaspeti.
Pentru ca este sezonul capsunilor, cele mai iubite fructe de padure, care au si cel mai incantator gust, va propun o reteta de prajitura delicioasa care ar arata excelent pe o farfurie din portelan delicat, preferata mea de la Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/zambila/632-farfurie-desert-zambila.html
Imparte cantitatea de capsuni in doua. Jumatate de kilogram pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, esenta de rom si 4 linguri de zahar, pentru a prepara sosul de capsuni. Lasa-le la fiert pana ce sosul scade si paseaza capsunile cu o furculita sau in blender, in functie de preferinte.
Restul de capsuni taie-le in bucati mici, pune peste ele 2 linguri de zahar si lasa-le deoparte. Intre timp prepara blatul pentru prajitura. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, pune peste ele restul de 2 linguri de zahar. Separat freaca galbenusurile cu ulei si sare. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Pune galbenusurile peste albusuri, pune zeama pe care au lasat-o capsunile peste care ai pus zahar, amesteca bine, apoi incepe sa adaugi faina, cate o lingura, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani mai groase. Poti folosi un tel, mixer sau un robot.
Incinge cuptorul. Pune amestecul intr-o tava. Adauga in el capsunile, pe toata suprafata lui. Pune tava la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi pentru inca 10-15 minute la 180 de grade Celsius. verifica daca prajitura este gata introducand in ea o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se lipeste nimic, este timpul sa opresti cuptorul.
Serveste prajitura de capsuni cu sosul de capsuni peste, alaturi de o limonada rece, si admirand frumusetea unui buchet de flori.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am...
Evantai cu legume si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii