Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni este o reteta de prajitura de casa simpla, delicioasa si aromata, perfecta primavara cand avem din plin capsuni proaspeti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni
  • 5 oua
  • 7-8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1/2 de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 1/2 de lingurita de praf de copt
  • 1/2 de lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 2 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • apa

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul capsunilor, cele mai iubite fructe de padure, care au si cel mai incantator gust, va propun o reteta de prajitura delicioasa care ar arata excelent pe o farfurie din portelan delicat, preferata mea de la Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/zambila/632-farfurie-desert-zambila.html

Imparte cantitatea de capsuni in doua. Jumatate de kilogram pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, esenta de rom si 4 linguri de zahar, pentru a prepara sosul de capsuni. Lasa-le la fiert pana ce sosul scade si paseaza capsunile cu o furculita sau in blender, in functie de preferinte.

Restul de capsuni taie-le in bucati mici, pune peste ele 2 linguri de zahar si lasa-le deoparte. Intre timp prepara blatul pentru prajitura. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, pune peste ele restul de 2 linguri de zahar. Separat freaca galbenusurile cu ulei si sare. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Pune galbenusurile peste albusuri, pune zeama pe care au lasat-o capsunile peste care ai pus zahar, amesteca bine, apoi incepe sa adaugi faina, cate o lingura, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani mai groase. Poti folosi un tel, mixer sau un robot.

Incinge cuptorul. Pune amestecul intr-o tava. Adauga in el capsunile, pe toata suprafata lui. Pune tava la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi pentru inca 10-15 minute la 180 de grade Celsius. verifica daca prajitura este gata introducand in ea o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se lipeste nimic, este timpul sa opresti cuptorul.


Serveste prajitura de capsuni cu sosul de capsuni peste, alaturi de o limonada rece, si admirand frumusetea unui buchet de flori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide