O bunatate de prajitura, numai buna pentru vreme calda. Retete dietetice
Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet. Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc se introduc capsuni mai mici si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Intre timp, pregatim crema: intr-un vas, se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului. Mixam bine si dam la rece pana cand este gata blatul. Cand blatul este gata, il lasam sa se raceasca si punem crema peste el. Deasupra ornam dupa bunul plac cu capsuni taiate felii sau intregi. Turnam deasupra gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si dam prajitura la rece.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii