Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.
Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.
Ciresele au fost spalate si li s-au scos samburii. intr-o tava bine tapetata cu unt si faina se toarna amestecul, iar deasupra se pun ciresele.
Dam la foc moderat 45-50 min, in cuptorul bine incins. Pudram prajitura cu cirese in forma de cozonac cu zahar pudra cand scoatem din cuptor si o servim cand se raceste... daca este rabdare.. daca nu....
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii