Ce poate fi mai delicios decat aceasta reteta de prajitura cu cirese si nectarine? Aromele cireselor se imbina perfect cu cele ale nectarinelor.
Fructele bine spalate se lasa sa se usuce, iar cuptorul il incalzim usor.
Nectarinelor le scoatem samburii si le taiem felii, iar cireselor le scoatem de asemenea samburii si le taiem jumatati.
Albusurile presarate cu un pic de sare se bat cu mixerul 2 minute pana devin o spuma tare, adaugam 2 linguri de zahar batandu-le pana arata ca o bezea.
Galbenusurile si restul de zahar se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam margarina topita.
Rasturnam peste albusuri galbenusurile, apoi faina cernuta cu praful de copt,coaja de lamaie si esenta de rom.
Cu o spatula amestecam usor ca sa nu se lase albusurile.
Ungem cu ulei o forma rotunda (pentru tarte) si o tapetam cu faina.
Rasturnam compozitia in ea, iar deasupra asezam feliile de nectarine si ciresele .
Presaram cu nuca de cocos si introducem tava in cuptor pentru 20-30 de minute
Dupa ce s-a copt, prajitura cu nectarine si cirese se raceste, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii