Prajitura cu crema

Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de vin alb
  • 2 oua
  • 75 gr unt
  • 500 gr faina
  • vanilie
  • sare
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de rom
  • 50 gr lapte praf
  • 100 gr zahar tos
  • 1 lingura de coniac
  • zahar farin

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri. Se framanta un aluat moale si elastic, care se pune apoi la rece. Separat, se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar. Se pune pe foc si se adauga laptele praf, amestecand mereu. Se adauga cacaua, o lingura de rom si o lingura de coniac. Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se pun la copt in cuptorul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lasa putin la racit. Cat sunt calde, se lipesc doua cate doua cu crema de ciocolata racita.
Se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Chec

Cozonac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori