Prajitura cu crema

Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de vin alb
  • 2 oua
  • 75 gr unt
  • 500 gr faina
  • vanilie
  • sare
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de rom
  • 50 gr lapte praf
  • 100 gr zahar tos
  • 1 lingura de coniac
  • zahar farin

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de sare si doua galbenusuri. Se framanta un aluat moale si elastic, care se pune apoi la rece. Separat, se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar. Se pune pe foc si se adauga laptele praf, amestecand mereu. Se adauga cacaua, o lingura de rom si o lingura de coniac. Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar si se pun la copt in cuptorul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lasa putin la racit. Cat sunt calde, se lipesc doua cate doua cu crema de ciocolata racita.
Se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Chec

Cozonac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc