Prajitura cu crema caramel este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, unt, miere, lapte, cacao, faina, oua si unt.
Prajitura cu crema caramel este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cacaoa si la sfarsit faina " in ploaie". Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se coc 4 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.
Pentru crema: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop. Se lasa siropul sa se raceasca.
Separat se bat ouale, se pune faina, se amesteca sa nu faca cocoloase si se adauga la sirop. Sepune apoi pe foc sa fiarba inca 2 -3 minute amestecand continuu.
Dupa ce a fiert crema se lasa putin la racit dupa care se incorporeaza untul cate putin. Ca sa nu se taie crema se foloseste unt cu 80% grasime. Dupa ce s-au racit foile si crema, se pune cate o foaie,se aseza 1/3 din crema, se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile.
Prajitura cu crema caramel se serveste ca desert.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii