Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • Crema neagra:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • Bezea:
  • 2 albusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema de fructe:
  • 400 g visine congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de Amidon
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Preparare crema alba:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de pufoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone. 

Preparare crema neagra:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Preparare bezea:

Punem albusurile de ou intr-un bol cu cele 2 linguri de zahar si praful de sare. Mixam pana cand albusurile se transforma intr-o bezea ferma (atunci cand intoarcem bolul invers si bezeaua sta, inseamna ca este gata).

Preparare crema de fructe:

Punem visinele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mic. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc. 

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. 

Insiropam prima sectiune cu apa + zahar. Punem 3 linguri de bezea. Intindem uniform. Adaugam crema neagra. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de fructe si nivelam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Decoram cu ciocolata alba data pe razatoare. O lasam la frigider 3-4 ore sau peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii