Prajitura cu crema de oua nu este deloc greu de preparat. Blatul de nuca acoperit de biscuitii inmuiati in cafea se potrivesc perfect cu crema de oua.
- Intr- o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina, punem nuca prajita tocata grosier.
- Batem 7 albusuri cu 7 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare . In aceasta compozitie adaugam 7 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, praful de copt si le incorporam incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
- Turnam aceasta compozitie peste nuca prajita si nivelem, pe urma dam la cuptor
- Cand blatul s-a copt, il rasturnam din tava, cu nuca deasupra, apoi il ungem cu 400g Finetti
- Biscuitii ii inmuiem in cafea apoi ii adaugam peste prajitura
Urmatorul strat al prajiturii va fi de crema pe care o vom pregati astfel:
punem pe baie de abur 7 galbenusuri impreuna cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Lasam aceasta crema sa fiarba pana se ingroasa si pe urma o lasam sa se raceasca
- Separat batem frisca apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita, amestecam bine pana se omogenizeaza
- Punem crema peste biscuiti si ornam cu cacao
- Dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi o taiem
pofta buna!
Servim prajitura cu crema de oua de la frigider.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii