Prajitura cu crema de zahar ars

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut. Acestea se pun la copt. Intre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite de amoniac
  • faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar caramelizat
  • 500 mI lapte
  • 4-5 linguri de faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut. Acestea se pun la copt. Intre timp se amesteca zaharul caramelizat cu laptele omogenizat cu faina. se lasa pe foc sa se ingroase, apoi se lasa la racit. Se freaca untul cu zaharul si se toarna peste crema obtinuta. Cand se raceste, se adauga esenta de rom si se umplu foile cu crema.


Prajitura se tine la rece pana la servire.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori