Prajitura cu crema de zahar ars

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut. Acestea se pun la copt. Intre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite de amoniac
  • faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar caramelizat
  • 500 mI lapte
  • 4-5 linguri de faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut. Acestea se pun la copt. Intre timp se amesteca zaharul caramelizat cu laptele omogenizat cu faina. se lasa pe foc sa se ingroase, apoi se lasa la racit. Se freaca untul cu zaharul si se toarna peste crema obtinuta. Cand se raceste, se adauga esenta de rom si se umplu foile cu crema.


Prajitura se tine la rece pana la servire.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc