Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti reteta simpla si delicioasa. Retete de prajituri cu foi.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Ingrediente

  • Foi - 9linguri zahar,
  • 2 oua intregi,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,
  • 9 linguri nuca macinata,
  • faina cat cuprinde(300-350gr).
  • Crema: 500 ml lapte,
  • 2ling.gris,2 plicuri
  • zahar vanilat,
  • 100 ml frisca,
  • 1 pachet de biscuiti,
  • 100 ml cafea fiarta,
  • 200 gr zahar.

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si biscuiti o am de la soacra mea. Este o reteta veche, usor de preparat, cu un rezultat grozav.

Pentru foi se bat (cu un tel) ouale cu zaharul, se adauga mierea, biscarbonatul stins in 2-3 linguri zeama de lamaie sau otet, nuca macinata si faina. Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, care poate fi intins cu usurinta.

Cocem foile pe dosul tavii (25x35 cm), tapetate cu faina sau unse cu ulei, in jur de 10-15 minute (la 180 de grade C), pana incep sa se rumeneasca usor. Le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a dat in fiert, adaugam grisul si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si apoi incorporam un untul sau margarina frecata spuma.

Preparam 200 ml de cafea indulcita dupa gust si lasam la racit.

Asamblarea prajiturii se face astfel: asezam o foaie cu nuca, jumatate din crema, apoi un strat de biscuiti inmuiati in cafea, acoperim cu crema ramasa si apoi cealalta foaie cu nuca.

Decoram cu frisca batuta si, optional bombonele de ciocolata.

Lasam prajitura cu foi cu nuca si biscuiti cateva ore la rece si apoi o putem portiona. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide