Pentru prajitura cu foi de napolitane si crema caramel ouale se bat spuma cu 250 g zahar. Se topeste restul de zahar si se stinge cu laptele amestecat cu cacao si unt.
Pentru prajitura cu foi de napolitane si crema caramel ouale se bat spuma cu 250 g zahar. Se topeste restul de zahar si se stinge cu laptele amestecat cu cacao si unt. Se adauga ouale batute si se amesteca continuu. Se fierbe compozitia cateva minute pana se topeste zaharul si se ingroasa. Se ia de pe foc, se pun nucile si alunele macinate si rahatul taiat mic si se lasa 10 minute s ase raceasca. Se toarna crema intre cele 5 foi de napolitana. Se acopera prajitura cu un prosop si se pune o greutate peste ea si se lasa la rece pana a doua zi. Se taie patratele sau romburi.
Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii