Pentru prajitura cu foi de napolitane si crema caramel ouale se bat spuma cu 250 g zahar. Se topeste restul de zahar si se stinge cu laptele amestecat cu cacao si unt.
Pentru prajitura cu foi de napolitane si crema caramel ouale se bat spuma cu 250 g zahar. Se topeste restul de zahar si se stinge cu laptele amestecat cu cacao si unt. Se adauga ouale batute si se amesteca continuu. Se fierbe compozitia cateva minute pana se topeste zaharul si se ingroasa. Se ia de pe foc, se pun nucile si alunele macinate si rahatul taiat mic si se lasa 10 minute s ase raceasca. Se toarna crema intre cele 5 foi de napolitana. Se acopera prajitura cu un prosop si se pune o greutate peste ea si se lasa la rece pana a doua zi. Se taie patratele sau romburi.
Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel se serveste rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este...
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperciGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii