Prajitura cu frisca si ciocolata

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • 14 dg zahar brun
  • 1 dl lapte
  • 10 dg faina
  • 1 dl frisca
  • 5 dg unt
  • 10 dg ciocolata

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius iar apoi se bat cele 4 albusuri. Se adauga 14 dg zahar brun si se continua spumarea pana aceasta se intareste. Apoi se adauga foarte usor 1 dl de frisca si se siteaza 10 dg faina. Se toarna aluatul in tava cu unt si faina, se intinde bine , se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt cam 20 de minute pana cand marginile se rumenesc. A nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se prinde foarte repede. Inainte de a se raci se taie marginile dupa care se taie in bucati de dimensiunea 8x3centimetri. Se inlatura partile mai putin frumoase iar restul bucatilor de prajitura se apropie una de alta. In final se adauga untul la ciocolata menaj si se topesc impreuna dupa reteta „Desertului de martipan cu miere”. O parte din aceasta se introduce in saculet de plastic pentru decor si se fac dungi pe prajitura. Crema ramasa se intinde pe prajiturile scoase anterior peste care se pun bucatile de prajitura dungate. Cei care prefera prajiturile mai crocante, le mai pot introduce la cuptor putin. Daca se doreste o prajitura mai putin solida se poate adauga la aluat si frisca care inainte se bate. A nu se pastra la frigider. Din ingredientele de mai sus se obtin 20 de bucati de prajitura.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Cum se fac ouale posate
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola