Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsi
Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius iar apoi se bat cele 4 albusuri. Se adauga 14 dg zahar brun si se continua spumarea pana aceasta se intareste. Apoi se adauga foarte usor 1 dl de frisca si se siteaza 10 dg faina. Se toarna aluatul in tava cu unt si faina, se intinde bine , se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt cam 20 de minute pana cand marginile se rumenesc. A nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se prinde foarte repede. Inainte de a se raci se taie marginile dupa care se taie in bucati de dimensiunea 8x3centimetri. Se inlatura partile mai putin frumoase iar restul bucatilor de prajitura se apropie una de alta. In final se adauga untul la ciocolata menaj si se topesc impreuna dupa reteta „Desertului de martipan cu miere”. O parte din aceasta se introduce in saculet de plastic pentru decor si se fac dungi pe prajitura. Crema ramasa se intinde pe prajiturile scoase anterior peste care se pun bucatile de prajitura dungate. Cei care prefera prajiturile mai crocante, le mai pot introduce la cuptor putin. Daca se doreste o prajitura mai putin solida se poate adauga la aluat si frisca care inainte se bate. A nu se pastra la frigider. Din ingredientele de mai sus se obtin 20 de bucati de prajitura.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu visine
Turta dulce
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii