Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsi
Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius iar apoi se bat cele 4 albusuri. Se adauga 14 dg zahar brun si se continua spumarea pana aceasta se intareste. Apoi se adauga foarte usor 1 dl de frisca si se siteaza 10 dg faina. Se toarna aluatul in tava cu unt si faina, se intinde bine , se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt cam 20 de minute pana cand marginile se rumenesc. A nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se prinde foarte repede. Inainte de a se raci se taie marginile dupa care se taie in bucati de dimensiunea 8x3centimetri. Se inlatura partile mai putin frumoase iar restul bucatilor de prajitura se apropie una de alta. In final se adauga untul la ciocolata menaj si se topesc impreuna dupa reteta „Desertului de martipan cu miere”. O parte din aceasta se introduce in saculet de plastic pentru decor si se fac dungi pe prajitura. Crema ramasa se intinde pe prajiturile scoase anterior peste care se pun bucatile de prajitura dungate. Cei care prefera prajiturile mai crocante, le mai pot introduce la cuptor putin. Daca se doreste o prajitura mai putin solida se poate adauga la aluat si frisca care inainte se bate. A nu se pastra la frigider. Din ingredientele de mai sus se obtin 20 de bucati de prajitura.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu visine
Turta dulce
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaCred ca nu-si au rost cuvintele. :))
Sarmale cu carne si cimbruGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii