Prajitura cu frisca si ciocolata

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • 14 dg zahar brun
  • 1 dl lapte
  • 10 dg faina
  • 1 dl frisca
  • 5 dg unt
  • 10 dg ciocolata

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele necesare si apoi se tapeteaza tava mare cu unt si faina. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius iar apoi se bat cele 4 albusuri. Se adauga 14 dg zahar brun si se continua spumarea pana aceasta se intareste. Apoi se adauga foarte usor 1 dl de frisca si se siteaza 10 dg faina. Se toarna aluatul in tava cu unt si faina, se intinde bine , se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la copt cam 20 de minute pana cand marginile se rumenesc. A nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se prinde foarte repede. Inainte de a se raci se taie marginile dupa care se taie in bucati de dimensiunea 8x3centimetri. Se inlatura partile mai putin frumoase iar restul bucatilor de prajitura se apropie una de alta. In final se adauga untul la ciocolata menaj si se topesc impreuna dupa reteta „Desertului de martipan cu miere”. O parte din aceasta se introduce in saculet de plastic pentru decor si se fac dungi pe prajitura. Crema ramasa se intinde pe prajiturile scoase anterior peste care se pun bucatile de prajitura dungate. Cei care prefera prajiturile mai crocante, le mai pot introduce la cuptor putin. Daca se doreste o prajitura mai putin solida se poate adauga la aluat si frisca care inainte se bate. A nu se pastra la frigider. Din ingredientele de mai sus se obtin 20 de bucati de prajitura.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Cornulete fragede
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Drob din miel
4
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ostropel
5
Mancaruri cu carne

Ostropel

Se rumenesc pulpele de pui in ulei. Se scoate carnea si se pun in uleiul ramas rosiile taiate marunt. Cand fierbe se pun:...

Ostropel
Parteneri
Paste cu sunca si sos alb
Bucataras.RO

Paste cu sunca si sos alb

 Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare...

Paste cu sunca si sos alb
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare