Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Adaugam la
Fierbem fideaua in apa cu sare, o strecuram si o clatim in apa rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.
Adaugam la amestecul obtinut smantana, branza, stafidele si grisul. Condimentam cu coaja rasa de lamaie. Adaugam fideaua si fructele taiate in bucati mici. Batem spuma albusurile si incorporam incet zaharul ramas. Adaugam la amestecul obtinut anterior cu grija. Ungem cu ulei un vas rezistent termic, il presaram cu pesmet si pozitionam in el 3 foi de foetaj pe care le stropim cu putin ulei si pesmet. Turnam umplutura deasupra si o nivelam. Acoperim cu restul foilor unse cu ulei si presarate cu pesmet.
Coacem 50 de minute la cuptor la foc mediu. Inainte de servire lasam 20 de minute la racit. La servire presaram cu zahar pudra.
Alte retete recomandate
Prajitura cu caise
Placinta cu mere
Gem de caise
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii