Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu
Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina.
Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).
Se amesteca la repezeala margarina cu galbenusurile si zaharul. Nu insistati, nu tb sa se topeasca zaharul!
Adaugati faina si laptele.
Bateti bine albusurile, cu putina zeama de lamaie (proteina din albus face o reactie de bine cu acidul) adaugati-le peste compozitia anteriora.
Puneti si nucile sfaramate in mana, si praful de copt. Aveti grija sa faceti amestecul intr-un vas mai mare inca de la inceput.
Rezulta o compozitie destul de consistenta care se rastoarna in tava.
Urmeaza partea cea mai migaloasa, asezatul fructelor.
Se baga in cuptorul preincalzit cam 40 min, din care primul sfert de ora a fost la foc mai mare apoi l-am redus la mic.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe (prune) a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii