Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu
Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina.
Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).
Se amesteca la repezeala margarina cu galbenusurile si zaharul. Nu insistati, nu tb sa se topeasca zaharul!
Adaugati faina si laptele.
Bateti bine albusurile, cu putina zeama de lamaie (proteina din albus face o reactie de bine cu acidul) adaugati-le peste compozitia anteriora.
Puneti si nucile sfaramate in mana, si praful de copt. Aveti grija sa faceti amestecul intr-un vas mai mare inca de la inceput.
Rezulta o compozitie destul de consistenta care se rastoarna in tava.
Urmeaza partea cea mai migaloasa, asezatul fructelor.
Se baga in cuptorul preincalzit cam 40 min, din care primul sfert de ora a fost la foc mai mare apoi l-am redus la mic.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe (prune) a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii