Prajitura cu gelatina

Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Este delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g gelatina
  • 100 g lapte sau apa rece
  • Sosul de cacao:
  • 7 linguri de cacao
  • 5 linguri de apa
  • 7 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • 800 g frisca
  • 200 g de zahar
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 100 g ulei
  • o lingurita de bicarbonat stins
  • 50 g rom
  • putin lichior de cafea
  • 100 g cafea

Mod de preparare

Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Sosul de cacao: 7 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 7 linguri de zahar si esenta de rom, se fierb pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam gelatina inmuiata. Separat se amesteca 800 g frisca cu 200 g de zahar si se pune peste sosul de cacao, dupa ce s-a racit.
Blatul - 6 oua batute spuma cu 250 g zahar, se adauga 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 100 g ulei, o lingurita de bicarbonat stins si 50 g rom. Se coace totul la foc iute si, dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putin lichior de cafea amestecat cu 100 g cafea fiarta, apoi, tava in care am copt o tapetam cu folie, peste folie punem o parte din blat, peste blat punem crema (in frisca batuta cu zahar, sosul de cacao si gelatina). Punem deasupra al doilea blat, la final decoram cu frisca si ciocolata rasa.


Deasupra se adauga glazura, dupa dorinta si prajitura cu gelatina se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia