Prajitura cu gem si foi de cartofi

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la T

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem si foi de cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 400g faina
  • 250g margarina (sau 150ml ulei si 100 ml apa
  • pt o varianta fara Euri)
  • 250g zahar (eu am pus 150g si era dulce
  • destul)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un borcan gem
  • nuci

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare. Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti. O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie. Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte. Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat. Fie topiti ciocolata amaruie si o subtiati cu putin ulei, fie faceti o glazura de ciocolata pe care ati mai incercat-o. Daca nu, se pudreaza cu zahar... sau nu... sau... cum vreti. Reteta propusa de Guguluff

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori