Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la T
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare. Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti. O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie. Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte. Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat. Fie topiti ciocolata amaruie si o subtiati cu putin ulei, fie faceti o glazura de ciocolata pe care ati mai incercat-o. Daca nu, se pudreaza cu zahar... sau nu... sau... cum vreti. Reteta propusa de Guguluff
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzClatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!
Kaiserschmarrn
Comentarii