Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
1.Se prepara primul blat din biscuiti. Se dau la robot biscuitii apoi se framanta cu untul moale si mierea de albine,pana la omogenizeaza ingredientele.Se intinde acest amestec,intr-un strat uniform in forma reglabila,dreptunghiulara in care vom monta prajitura.
2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina,turnata in ploaie.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.
Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin o ora.
Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de unt sau margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.
Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii