Prajituri

Reteta Prajitura cu glazura de zmeura

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
ani67 postat de
Postat pe: 10-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

ingrediente

8 portii

blat biscuiti:
   250 g biscuiti fragezi
   100 g unt
   200 ml miere de albine lichida
   blat copt5 oua
   5 linguri zahar
   5 linguri faina
   2 linguri ulei
   un pic de sare
   esenta
crema:
   100 g branza dulce de vaci
   400 g iaurt fructe de padure(sau capsuni)
   zahar vanilat
   3-4 linguri dulceata de zmeura
   un plic gelatina alimentara
glazura:
   sirop concentrat de zmeura
   200 g zahar pudra

mod de preparare

1.Se prepara primul blat din biscuiti. Se dau la robot biscuitii apoi se framanta cu untul moale si mierea de albine,pana la omogenizeaza ingredientele.Se intinde acest amestec,intr-un strat uniform in forma reglabila,dreptunghiulara in care vom monta prajitura.
2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina,turnata in ploaie.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.
Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin o ora.
Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de unt sau margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.
Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.
Pofta buna!
Incearca si Branzoici
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.