Nu stiu daca as putea vreodata sa numesc prajitura perfecta, dar aceasta prajitura cu interior moale de ciocolata cu siguranta este in topul preferintelor. Veti ramane pur si simplu fara cuvinte dupa ce o veti gusta.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade celsius si unge cu unt forme individuale de sufleu, sau o tava mai mare de budinca. Uniformizeaza fiecare forma cu zahar tos. Pune formele mici intr-o alta tava si lasa-le deoparte pana cand aluatul e gata.
La baie de aburi topeste ciocolata impreuna cu untul, dupa care lasa deoparte pana cand bati galbenusurile.
Mixeaza galbenusurile impreuna cu 65g de zahar pana cand s-au umflat si s-au deschis la culoare. Adauga extractul de vanilie si apoi adauga si ciocolata topita.
Intr-un alt bol curat mixeaza albusurile pana cand s-au intarit putin. Adauga putin otet de vin alb (va da cremozitate) si mizeaza in continuare pana cand albusurile formeaza moturi. Cu o spatula integreaza amestecand usor albusurile in amestecul de ciocolata. Nu trebuie exagerat cu amestecatul, altfel aluatul se va lasa. Imparte aluatul in formele deja pregatite si da la cuptor pentru 15 minute, pana cand vezi ca marginile prajiturii se desprind de pe forma, sau are crapaturi deasupra.
Scoate-le imediat din cuptor si lasa-le doua minute sa se racoreasca.
Prajitura cu interior moale de ciocolata se serveste alaturi de crema de vanilie sau frisca, din formele individuale sau rasturnata pe farfurie. Daca doresti sa o scoti din forma trece cu varful unui cutit peste margini. Exteriorul prajiturii este crocant in timp ce interiorul va fi moale.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porc
Comentarii