1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom 2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb" 3.
1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom
2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"
3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie
4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea
5. Galbenusurile se adauga treptat
6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul
7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta
8. Albusurile se bat teapane
9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata
10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia
11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute
12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita
13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!
Reteta propusa de Camila
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii