Reteta am gasit-o pe un site si am adaptat-o gusturilor mele
Untul se topeste si se lasa la racit. Se bat ouale cu zaharul cateva minute pana devine o spuma albicioasa peste care se adauga untul topit, faina, cocosul si zaharul vanilat. Compozitia nu trebuie sa fie tare, sa curga. Daca vi se pare prea tare puteti adauga cateva linguri cu lapte (2-3). Pe fundul unei tavi rotunde (a mea este de 20 cm) se pune hartie de copt peste care se pun merele taiate feliute. nu trebuie sa aiba o forma anume, nu trebuie sa fie foarte subtiri. Eu peste ele mai pun fulgi de ciocolata si/sau bucati de nuca (am incercat si impreuna si separat). Se toarna blatul si se da la cuptorul preincalzit la 170 g pt 40 min. Se poate orna cu frisca dar mie imi place foarte mult goala :)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii