Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut si se amesteca.
Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut si se amesteca. Se pune faina si se framinta o coca nu prea tare. Se imparte intrei parti egale din care se intind cu vergeaua trei foi de marimea tavii de copt. Se asaza o foaie in tava , se unge cu un strat de marmelada, se acopera cu alta foaie, se unge si aceasta si se pune ultima foaie. Se coace la inceput la foc moale, apoi mai tare. Dupa ce s-a racit, se taie dreptunghiuri lunguiete si se presara cu zahar pudra vanilat. Aceasta prajitura este mai buna (mai frageda) dupa o zi sau doua.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii