Prajitura cu mere

Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cutie de smantana
  • 1 cutie de untura
  • zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de mere
  • gris
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele se dau pe razatoare, se scurge zeama, se amesteca cu putin gris (grisul absoarbe zeama) si se aromatizeaza cu zahar si scortisoara. Se intinde o foaie si se asaza intr-o tava. Se presara cu pesmet, si se pune peste ea umplutura de mere. Se acopera cu cea de-a doua foaie. Se fac niste gaurele cu o furculita si se baga la cuptorul incins. Se coace la foc mediu.
Se serveste cu frisca sau inghetata

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Papanasi fierti

Dulceata de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci