Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocolo
Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare - daca sint zemoase, se storc bine - se amesteca cu putin zahar (dupa gust), scortisoara, zahar vanilinat, se repartizeaza cu lingura, uniform, peste coca din tava. Coca ramasa se intinde usor peste mere, astfel incit sa le acopere in strat subtire si se introduce tava la cuptor. Dupa ce prajitura a crescut, se da focul la mic si se lasa sa se coaca; se incearca, daca este gata, cu paiul sau o scobitoare (este gata atunci cind coca nu se mai lipeste de pai). Se pudreaza cu zahar in tava si se lasa sa se raceasca. Prajitura este deosebit de buna si umpluta cu alte fructe (visine, caise, prune) sau cu brinza proaspata de vaci si stafide, pregatita ca pentru pasca.
Se serveste rece, taiata in bucati patrate sau rombice, eventual adaugind un mot de frisca si citeva fructe din dulceata sau compot
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacAm pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu...
Paste cu sos pesto si pui la grill
Comentarii