Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocolo
Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare - daca sint zemoase, se storc bine - se amesteca cu putin zahar (dupa gust), scortisoara, zahar vanilinat, se repartizeaza cu lingura, uniform, peste coca din tava. Coca ramasa se intinde usor peste mere, astfel incit sa le acopere in strat subtire si se introduce tava la cuptor. Dupa ce prajitura a crescut, se da focul la mic si se lasa sa se coaca; se incearca, daca este gata, cu paiul sau o scobitoare (este gata atunci cind coca nu se mai lipeste de pai). Se pudreaza cu zahar in tava si se lasa sa se raceasca. Prajitura este deosebit de buna si umpluta cu alte fructe (visine, caise, prune) sau cu brinza proaspata de vaci si stafide, pregatita ca pentru pasca.
Se serveste rece, taiata in bucati patrate sau rombice, eventual adaugind un mot de frisca si citeva fructe din dulceata sau compot
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantana
Comentarii